Duális képzés

 

Felsőfokú Duális Képzés a Budapest Aircraft Service Kft-nél!

 

A több európai nagyvállalatnál évtizedek óta jól bevált képzési forma a duális képzés. 2015-től a Nyíregyházi Egyetem közlekedésmérnök szakán tanulni kívánó hallgatóknak is lehetőségük van ezt a képzési formát választani vállalatunknál.

 

 

 

 

 

Mit jelent a Duális Képzés?

 
A duális képzés is alapszaknak számít. Az újszerű képzés célja, hogy a főiskolán elméleti képzésben szerzett ismereteket a hallgatók a kötelező szakmai gyakorlat keretében elmélyíthessék és alkalmazhassák, mindezt élő (minősített) vállalati körülmények között. Ezáltal a duális képzésben a tanév hossza 48 hét, ebből elméleti oktatással összesen 26 hetet, míg a vállalatoknál összesen 22 hetet töltenek a diákok. Az ebben a formában végzett hallgatók a munkaerőpiacra kikerülve már néhány éves szakmai tapasztalattal és gyakorlati tudással rendelkeznek, ezáltal vonzóbbak a munkáltatók számára. Bár a duális képzés befejeztével a vállalatoknak nincs foglalkoztatási kötelezettségük, nem kizárt, hogy a hallgató a korábbi gyakorlati helyén helyezkedjen el.
 
 

Ki vehet részt a Duális Képzésben?

 
Mindazon hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban felvételt nyernek a Nyíregyházi Egyetem közlekedésmérnök alapszakára, valamint jelentkeztek és megfeleltek a Budapest Aircraft Service Kft. felvételi eljárásában is.
 

Milyen a felvételi eljárás?

 
A felvételi eljárás kétlépcsős.
 
1. lépcső: A központi felvételi eljárásban 2016. február 15.-én éjfélig jelentkezni kell a felvi.hu –n a Nyíregyházi Egyetem közlekedésmérnök alapszakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.
 
2. lépcső: Jelentkezni kell a Budapest Aircraft Service Kft-hez az itt megadott módon és határidőig. A megfelelőnek ítélt jelentkezőket behívjuk egy felvételi elbeszélgetésre, melynek eredményéről a jelentkezők írásban értesítést kapnak.
 
 

Mi történik, ha sikertelen a vállalati felvételi?

 
Csak a két felvételi eljárás együttes sikeres teljesülése esetén lehet valaki duális hallgató. Sikeres központi, de sikertelen vállalati felvételi esetén a hallgató csak a hagyományos képzési formában vehet részt, és kezdheti meg közlekedésmérnöki tanulmányait. A vállalati felvételi eredménye nem befolyásolja a központi felvételi eljárás eredményét.
 

Hogyan lehet jelentkezni a Budapest Aircraft Service Kft-hez duális képzésre?

 
A jelentkezéshez be kell küldeni:
  • a kitöltött jelentkezési lapot (letölthető innen),
  • egy fényképpel és aláírással ellátott önéletrajzot, valamint egy kézzel írt motivációs levelet.
  • a középiskolai és/vagy érettségi bizonyítvány másolatát, 
  • végzős tanuló esetén az utolsó előtti év végi bizonyítvány és utolsó félévi bizonyítvány másolatát.
  • egyéb bizonyítványok másolatát (szakképzési, OKJ, nyelvvizsga) ha van ilyen.

 

Mi a jelentkezés határideje?

 
A felvételire jelentkezni lehet  2016. 05. 31.-ig.
A jelentkezéseket az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címre kérjük beküldeni. 
Az email tárgyába kérjük beírni: Felvételi jelentkezés Duális Képzésre
 
A jelentkezési lapot innen tudja letölteni: Letöltés
 

Hogyan zajlik a felvételi eljárás?

 

A határidőig beérkezett jelentkezéseket elbíráljuk és a jelentkezők számának függvényében a legjobb eredményt elért jelentkezőket behívjuk egy személyes felvételi beszélgetésre.

 

A felvételi eredményéről minden jelentkezőt 2016.07.01-ig értesítünk.

 

A felvételi beszélgetésre a felvételiző hozzon magával személyi igazolványt, vagy diákigazolványt és lakcímkártyát.

 
 
Partnerek: